Založ si blog

Prečo oslavovať deň víťazstva na fašizmom?

S politickým úspechom Mariana Kotlebu začína byť na Slovensku stále častejším zvykom, že deň víťazstva nad fašizmom sa odrazu menej oslavuje. Miesto zaslúženej úcty k obetiam sa dokonca spochybňujú aj samotné zásluhy osloboditeľov. 

Mám pocit, že viac ako o transportoch Židov, koncentračných táboroch, mučení a vraždení všetkých, ktorí mali iný názor na plány Tretej ríše, sa dnes píše o údajných násilnostiach vojakov osloboditelských armád, ktoré nás od fašizmu oslobodili. Akonáhle je niekde spomenutý nacizmus ako najzločineckejší režim na svete , okamžite sa ozve množstvo kritikov, že ešte horšie bol predsa Stalin. Akonáhle niekto vzdá hold vojakom, ktorí za oslobodenie našej krajiny položili život, okamžite sa ozývajú nenávistné hlasy, že nám nepriniesli slobodu a mier, ale komunizmus a znásilňovanie.
Práve z tohto dôvodu som sa včera rozhodla uctiť si padlých ruských vojakov. Zrejme nie som dostatočne moderná, keďže práve dnes je v móde šíriť k Rusom nenávisť a hovoriť, že by bolo lepšie, keby neprišli. Mám však za to, že keby vtedy neprišli, už by sme tu dnes tiež nemuseli byť.

 

Čo vám teda napísať na záver? V prvom rade sa pýtam, kto za to môže? Pripadá mi odporné, že my Slováci už nedokážeme pokorne priznať, že nám niekto pomohol a zachránil nás.

Extrémistom sa chystajú postaviť aj gayovia a lesbičky

23.06.2016

Na Slovensku zrejme už čoskoro zažijeme protest, aký nemal obdobu. Známy nacionalista Magát na túto sobotu zvoláva do Bratislavy špičku nacistickej scény z celej Európy. Proti blížiacemu protestnému pochodu stop likvidácii Európy. ktorý je naplánovaný na najbližšiu sobotu 25.júna 2016 sa mobilizujú jeho odporcovia. Prostredníctvom sociálnej siete facebook [...]

Sobotňajší protest proti islamizácii v Bratislave môže dopadnúť totálnym fiaskom

04.02.2016

Plánovaný sobotný protest proti islamizácii Európy zatiaľ Slovákov neoslovil. Po prvotnej eufórii sa od pripravovanej protestnej akcie začala dištancovať väčšina zúčastnených organizácii, politických strán, ako aj hlavný organizátor nedávnych masových protestov v Bratislave Lukáš Kopáč. Dôvodom bolo údajne vyjadrenie predsedu strany Odvaha – Veľká národná a [...]

Zneužívanie dôchodcov a polície, alebo prevzal Róbert Fico praktiky šmejdov?

19.01.2016

Martin Daňo prostredníctvom sociálne siete facebook uverejnil ďalšie šokujúce video, ktoré zachytáva nechutné predvolebné zneužívanie dôchodcov a polície vládnou stranou SMER. Dňa 19. Októbra 2015 sa z peňazí daňových poplatníkov uskutočnila veľmi neobvyklá akcia. Ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny zorganizovalo stretnutie seniorov, ktorým Róbert Fico [...]

Gabriel Attal / Pcheng Li-jüan / Si Ťin-pching /

Odmena za Taiwan? Si pricestoval na štátnu návštevu Francúzska. Stretne sa s Macronom, budú rokovať aj o Ukrajine

05.05.2024 21:45

To, že si čínsky prezident vybral pre svoju návštevu Francúzsko potvrdzuje postavenie Macrona ako mocenského hráča EÚ.

ťava

V zoo sa narodilo mláďa samičky ťavy dvojhrbej

05.05.2024 21:21

Gravidita ťavy dvojhrbej trvá približne rok a rodí sa väčšinou jedno mláďa.

európsky parlament, peter pellegrini, europarlament

Od EÚ sa izolovať nechceme. Čo teda od nej chceme?

05.05.2024 20:23

Nechceme, aby Slovensko bolo opäť čiernou dierou v srdci Európy. Chýba nám však vízia a stratégia našej hry v EÚ. Čo teda chceme a čo nie? Zapojte sa do novej DEMDIS diskusie!

Rómske deti / Rómovia / Róm /

Prieskum: Žiaci z marginalizovaných rómskych komunít by sa podľa 60 % Slovákov mali vzdelávať oddelene

05.05.2024 20:02

Prieskum CEEV Živica a Teach bol uskutočnený v spolupráci s prieskumnou agentúrou Focus vo februári 2024 na vzorke 1025 respondentov.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 38
Celková čítanosť: 788838x
Priemerná čítanosť článkov: 20759x

Autor blogu

Kategórie