Založ si blog

Je Igor Matovič divadelník a klamár, alebo skutočný zástanca priamej demokracie?

 Veľké politické divadlo Igora Matoviča na priamu demokraciu sa zrejme skončilo. Podľa aktuálnych odhalení investigatívneho novinára Martina Daňa, v strane OĽaNO panujú nedemokratické praktiky.   

Známy občiansky aktivista, novinár a bojovník proti korupcii Martin Daňo mal záujem kandidovať v nadchádzajúcich parlamentných voľbách ako nezávislý. Igor Matovič mu to neumožnil, pretože údajne prekážal 15 ľuďom z jeho kandidátky.

dano vs matovic

Foto: Igor Matovič a Martin Daňo

 Daňo požiadal Matoviča o vysvetlenie, prečo mu nebolo umožnené kandidovať za OĽaNO

“Matovič nepočúva občanov ale vôľu svojich kandidátov?! Toto je slobodný prístup? Vraj 15 ľudí na jeho kandidátke povedalo, že odídu, ak by som tam bol aj ja! Ak je to teda pravda – nech napíše – kto je to a nech sa vyjadria verejne, čo si o mne myslia. Ak to pravda nie je – klame Matovič! Čakáme jeho odpoveď“ napísal Daňo na sociálnej sieti facebook.

Matovič ho sklamal už v minulosti  

Daňo tvrdí, že Matovič ho sklamal už v minulosti počas eurovolieb svojou falošnou hrou na priamu demokraciu. Ľudia ktorí sa dostávali na kandidátku OĽaNO mali prechádzať neobjektívnym a nedemokratickým schvaľovacím procesom, čo okúsil aj na vlastnej koži. Popritom upozorňoval aj na zvláštne šafárenie strany s miliónmi EUR, ktoré vedenie OĽaNO prijalo od štátu za dve volebné obdobia.

Netransparentná metodika schvaľovania kandidátov OĽaNO?

“…hlavne, že mi potvrdil, že na ich internom klube, či sneme ma odmietli dať na kandidátku jeho kolegovia. Teda aká sloboda výberu? ŽIADNA!   Môžete navrhnúť kohokoľvek – ale neprejde „radou“ – zamieta sa… presne ako v Číne – zdanlivá sloboda výberu… Ak Matovič odpovie, postupne vám prinesieme výpovede všetkých ľudí, ktorí môžu povedať čo bránilo mojej kandidatúre. Zverejní Matovič 30 kandidátov, ktorých navrhli občania? Alebo to bola len fraška a predstieranie slobody?“ uviedol Daňo.

 

 

Extrémistom sa chystajú postaviť aj gayovia a lesbičky

23.06.2016

Na Slovensku zrejme už čoskoro zažijeme protest, aký nemal obdobu. Známy nacionalista Magát na túto sobotu zvoláva do Bratislavy špičku nacistickej scény z celej Európy. Proti blížiacemu protestnému pochodu stop likvidácii Európy. ktorý je naplánovaný na najbližšiu sobotu 25.júna 2016 sa mobilizujú jeho odporcovia. Prostredníctvom sociálnej siete facebook [...]

Prečo oslavovať deň víťazstva na fašizmom?

09.05.2016

S politickým úspechom Mariana Kotlebu začína byť na Slovensku stále častejším zvykom, že deň víťazstva nad fašizmom sa odrazu menej oslavuje. Miesto zaslúženej úcty k obetiam sa dokonca spochybňujú aj samotné zásluhy osloboditeľov. Mám pocit, že viac ako o transportoch Židov, koncentračných táboroch, mučení a vraždení všetkých, ktorí mali iný [...]

Sobotňajší protest proti islamizácii v Bratislave môže dopadnúť totálnym fiaskom

04.02.2016

Plánovaný sobotný protest proti islamizácii Európy zatiaľ Slovákov neoslovil. Po prvotnej eufórii sa od pripravovanej protestnej akcie začala dištancovať väčšina zúčastnených organizácii, politických strán, ako aj hlavný organizátor nedávnych masových protestov v Bratislave Lukáš Kopáč. Dôvodom bolo údajne vyjadrenie predsedu strany Odvaha – Veľká národná a [...]

HIMARS

USA ohlásili nákupy vojenského materiálu pre Ukrajinu za šesť miliárd, vybavenie však zrejme nedorazí niekoľko rokov

26.04.2024 21:43

Na dodanie materiálu si však budú musieť Ukrajinci počkať, lebo proces jeho obstarávania je len na začiatku.

Palestína / Deti / Pásmo Gazy /

v Pásme Gazy zomrelo bábätko zachránené z maternice umierajúcej matky

26.04.2024 18:51

Izrael aj napriek medzinárodnému pobúreniu stále hrozí, že podnikne pozemnú operáciu v meste Rafah.

parlament

Amnesty International kritizuje návrhy týkajúce sa RTVS, neziskových organizácií a rodných čísel

26.04.2024 18:30

Organizácia vyzýva na dodržiavanie princípov a ochranu právneho štátu, slobodu združovania a prejavu i na právo na informácie a na ochranu pred diskrimináciou.

Záborská , vašečka

Poslanci ukončili piatkové rokovanie debatou k sexuálnej výchove

26.04.2024 18:25

Poslanci Vašečka a Záborská chcú podmieniť výchovu a vzdelávanie v oblasti sexuálneho správania informovaným súhlasom rodičov.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 38
Celková čítanosť: 788657x
Priemerná čítanosť článkov: 20754x

Autor blogu

Kategórie