Založ si blog

Predvolebný boj sa stupňuje. Kotleba s Ficom sa predháňajú v radikalizme

Podľa aktuálnych prognóz Európskej komisie, do konca budúceho roka môže prísť na územie EU až tri milióny migrantov. Práve v tejto súvislosti možno predpokladať, že imigračná kríza bude s blížiacimi parlamentnými na Slovensku ešte vďačnou predvolebnou témou.

Pri príležitosti cvičenia bezpečnostných a záchranných zložiek, ktoré bolo zamerané na ochranu Slovensko-maďarskej hranice premiér Robert Fico (SMER-SD) vyhlásil, že pokiaľ zlyhá ochrana Schengenu, tak postaví bariéry. Na aktuálne radikálne výroky premiéra Fica okamžite kriticky zareagoval aj kontroverzný banskobystrický župan Marian Kotleba (ĽS NS).

Kotleba vs Fico

Zneužívanie témy imigrantov politikmi 

Politický marketing, ktorý s blížiacimi voľbami aktuálne predvádza predseda vlády Robert Fico v otázke imigrantov je zatiaľ úspešný. Podľa posledného prieskumu, uskutočneného v dňoch 6. až 14. októbra agentúrou FOCUS, by SMER získal až 39,1%. percent hlasov. Z uvedených výsledkov teda vyplýva, že napriek nedávno prevaleným korupčným kauzám, zrejme práve následkom imigračnej krízy k výraznému politickému oslabeniu Róberta Fica nedošlo.

Kotleba napísal list Ficovi 

Dôležitosť imigračnej témy v predvolebnom boji si zrejme dobre uvedomuje aj Marián Kotleba. Pred pár dňami bol na internetovej stránke ĽSNS uverejnený otvorený list. Kotleba ho mal adresovať priamo predsedovi vlády.

Prečítajte si ho TU:
Kotleba v liste upozorňuje na údajnú dvojtvárnu a pokryteckú politiku predstaviteľov strany SMER-SD,  ktorí nerešpektovali výsledky referenda v Gabčikove, pričom práve ich poslanci v europarlamente opakovane hlasovali za dokumenty zavádzajúce povinné kvóty. Fica dokonca v liste vyzval, aby konečne prestal klamať Slovákov svojimi vyhláseniami  vo vzťahu k príchodu imigrantov na Slovensko.

S blížiacimi sa parlamentnými voľbami sa tiež po Slovensku objavili bilboardy s podobizňou Mariana Kotlebu, vyzývajúce Slovákov na opustenie EU.

Foto:  Bilboardy s podobizňou Mariana Kotlebu postupne zahlcujú Slovensko

Foto: Bilboardy s podobizňou Mariana Kotlebu postupne zahlcujú Slovensko

Požaduje odvážne a efektívne kroky

 „Európa dnes čelí jednej z najväčších výziev v  dejinách.  V čase keď ide doslova o prežitie nášho národa – našej viery, kultúry a tradícii, v čase, keď imigranti siahajú na naše ženy, deti a zem, potrebujeme odvážne a efektívne kroky na záchranu Slovenska. Nestačia len veľkohubé vyhlásenia. Slovensko dnes potrebuje razantné činy a tvrdé opatrenia skôr, než bude neskoro.“ napísal Kotleba.

.

Extrémistom sa chystajú postaviť aj gayovia a lesbičky

23.06.2016

Na Slovensku zrejme už čoskoro zažijeme protest, aký nemal obdobu. Známy nacionalista Magát na túto sobotu zvoláva do Bratislavy špičku nacistickej scény z celej Európy. Proti blížiacemu protestnému pochodu stop likvidácii Európy. ktorý je naplánovaný na najbližšiu sobotu 25.júna 2016 sa mobilizujú jeho odporcovia. Prostredníctvom sociálnej siete facebook [...]

Prečo oslavovať deň víťazstva na fašizmom?

09.05.2016

S politickým úspechom Mariana Kotlebu začína byť na Slovensku stále častejším zvykom, že deň víťazstva nad fašizmom sa odrazu menej oslavuje. Miesto zaslúženej úcty k obetiam sa dokonca spochybňujú aj samotné zásluhy osloboditeľov. Mám pocit, že viac ako o transportoch Židov, koncentračných táboroch, mučení a vraždení všetkých, ktorí mali iný [...]

Sobotňajší protest proti islamizácii v Bratislave môže dopadnúť totálnym fiaskom

04.02.2016

Plánovaný sobotný protest proti islamizácii Európy zatiaľ Slovákov neoslovil. Po prvotnej eufórii sa od pripravovanej protestnej akcie začala dištancovať väčšina zúčastnených organizácii, politických strán, ako aj hlavný organizátor nedávnych masových protestov v Bratislave Lukáš Kopáč. Dôvodom bolo údajne vyjadrenie predsedu strany Odvaha – Veľká národná a [...]

SR Prezidentka Čaputová Úradovanie Východ Prešov Návšteva

Čaputová: Z východu som nadšená, rada sa sem vraciam

25.04.2024 21:45

Prezidentka navštívila rusínske divadlo, evanjelické gymnázium, centrum pre obete násilia či národnú kultúrnu pamiatku na Solivare.

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Štatistiky blogu

Počet článkov: 38
Celková čítanosť: 788639x
Priemerná čítanosť článkov: 20754x

Autor blogu

Kategórie