Založ si blog

V Bratislave hrozí masový protest: do ulíc hlavného mesta sa chystajú tisícky demonštrantov

Po neúspešných protestoch Gorila sa niektorí nespokojní Slováci 9.11.2013, počas volieb do VÚC rozhodli opäť postaviť politikom na odpor. Tentokrát je ich prvoradým cieľom zmena politického a volebného systému na Slovensku. Odkomercionalizovaním procesu volieb chcú zabrániť najmä korupčným vplyvom finančných skupín.  

Policajní ťažkoodenci vytvorili pred budovou parlamentu<br />
kordón a demonštrantov ďalej nepustili.

 

Podľa názoru jedného z aktivistov, najväčšie problémy na Slovensku dnes spôsobuje práve korupcia politikov, v dôsledku ktorej chýbajú peniaze v zdravotníctve, školstve, pre dôchodcov, ako aj ďalších dôležitých oblastiach.

Prebudovaním politického systému SR po vzore švajčiarska, majú byť občania konečne silnejší ako skorumpovaní politici. Do dnešného dňa akciu OBČIANSKY ODPOR na facebooku podporilo takmer 5 000 účastníkov. Jeden z hlavných aktérov protestu a tvorca myšlienky občianskeho odporu Lukáš Kopáč dokonca vyzýva demonštrantov, aby počas akcie netolerovali zbytočnú policajnú šikanu.

 

 

video 

V súvislosti s možným rizikami masového protestu už Ministerstvo vnútra prijíma potrebné opatrenia bezpečnostného charakteru. Polícia a SIS momentálne aktívne sledujú diskusie na sociálnych sieťach. Z dôvodu zlepšenia efektivity policajného monitoringu, v deň volieb budú medzi protestujúcich občanov infiltrovaní aj policajní agenti v civile. Uvedené opatrenia majú zabrániť najmä možnému protiprávnemu konaniu protestujúcich aktivistov.

 

Účastníci OBČIANSKEHO ODPORU sa tiež chcú pokúsiť vytvoriť tlak na verejnoprávnu televíziu, aby tak následne vytvorili priestor na širokú celonárodnú diskusiu s možnosťou presadiť na Slovensku celkovú zmenu volebného a politického systému.

 

Odkaz na udalosť – Občiansky odpor 9.11.2013- obsadenie Bratislavského hradu a blokáda NR SR.

https://www.facebook.com/events/355959211202114/?fref=ts

Extrémistom sa chystajú postaviť aj gayovia a lesbičky

23.06.2016

Na Slovensku zrejme už čoskoro zažijeme protest, aký nemal obdobu. Známy nacionalista Magát na túto sobotu zvoláva do Bratislavy špičku nacistickej scény z celej Európy. Proti blížiacemu protestnému pochodu stop likvidácii Európy. ktorý je naplánovaný na najbližšiu sobotu 25.júna 2016 sa mobilizujú jeho odporcovia. Prostredníctvom sociálnej siete facebook [...]

Prečo oslavovať deň víťazstva na fašizmom?

09.05.2016

S politickým úspechom Mariana Kotlebu začína byť na Slovensku stále častejším zvykom, že deň víťazstva nad fašizmom sa odrazu menej oslavuje. Miesto zaslúženej úcty k obetiam sa dokonca spochybňujú aj samotné zásluhy osloboditeľov. Mám pocit, že viac ako o transportoch Židov, koncentračných táboroch, mučení a vraždení všetkých, ktorí mali iný [...]

Sobotňajší protest proti islamizácii v Bratislave môže dopadnúť totálnym fiaskom

04.02.2016

Plánovaný sobotný protest proti islamizácii Európy zatiaľ Slovákov neoslovil. Po prvotnej eufórii sa od pripravovanej protestnej akcie začala dištancovať väčšina zúčastnených organizácii, politických strán, ako aj hlavný organizátor nedávnych masových protestov v Bratislave Lukáš Kopáč. Dôvodom bolo údajne vyjadrenie predsedu strany Odvaha – Veľká národná a [...]

Antony Blinken / Si Ťin-pching /

USA a Čína musia byť partnermi, vyhlásil prezident Si na stretnutí s Blinkenom

26.04.2024 12:24

Americký minister zahraničných vecí, ktorý v piatok končí návštevu Číny, predtým rokoval so svojím čínskym náprotivkom Wang Iom viac ako päť a pol hodiny.

ján slota

Obnovený proces v korupčnej kauze Jána Slotu prerušili

26.04.2024 11:21, aktualizované: 12:25

Kým Ústavný súd SR nerozhodne, dovtedy bude konanie prerušené. Prokurátor voči tomu podal sťažnosť.

Slávnostné otvorenie DSB observatória v Bratislave

VIDEO: Bratislava má prvú hvezdáreň, zložili sa na ňu sponzori a nadšenci. Neskôr privíta aj širokú verejnosť

26.04.2024 10:55

Na Deutsche Schule Bratislava slávnostne otvorili prvú hvezdáreň v Bratislave - DSB Observatórium.

Polícia SR

Nastúpila do MHD a domov sa už nevrátila. Polícia pátra po 14-ročnej Liliane

26.04.2024 10:44

Žilinskí policajti žiadajú verejnosť o pomoc.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 38
Celková čítanosť: 788647x
Priemerná čítanosť článkov: 20754x

Autor blogu

Kategórie