Založ si blog

Pozor na skutočných extrémistov!

V sobotu dňa 13.10.2012 sa v Bratislave uskutočnil pochod pod názvom “Spoločne za slušný a bezpečný život na Slovensku. Jedným z jeho organizátorov bol práve Oskar Dobrovodský, ktorý má v Malackách dlhodobo problémy s neprispôsobivými rómskymi susedmi. Možno aj preto sa spolu so svojimi kolegami rozhodol založiť občianské združenie pod názvom Ľudia v ohrození. Ako uviedol vyčerpal už všetky možnosti a v protestoch a spomenutom občaniskom združení vidí poslednú nádej.

Zarážajúce však je, že Oskarov pochod za slušný a bezpečný život na Slovensku sa rozhodli blokovať takzvaní ľudskoprávni aktivisti, nakoľko ho považovali za extrémistický. V tejto súvislosti si myslím, že je vhodné položiť si otázku, kto je skutočný extrémista? Je extrémista ten čo v súlade so zákonom chcel bojovať za svoje práva, alebo ten ktorí každého kto má iný názor ako jeho vlastný označí ihneď za hajzla, fašistu a rasistu?

Protest 10.11.2012

Podľa aktuálnych informácii na facebooku, ktoré sú uvedené aj na stránke udalosti plánovanej na sobotu 10.11.2012 v Bratislave- https://www.facebook.com/events/356193041140744/permalink/357420934351288/

Členovia prípravného výboru občianskeho združenia ĽUDIA V OHROZENÍ zo dňa 13. októbra 2012 v Bratislave žiadajú:

Asociáli musia byť potrestaní!
Žiadame úpravu zákonov, ktorá umožní opakované priestupky asociálov prekvalifikovať na trestný čin, s možnosťou nekompromisne použiť voči páchateľom tresty povinnej práce, odňatia slobody, alebo zákazu pobytu. Neprispôsobiví občania viac nesmú žiť v blízkosti slušných ľudí.

Zefektívnenie práce polície!
Žiadame komplexné využitie policajtov, vyčlenených na boj proti extrémizmu, rozšírením ich pracovnej činnosti na boj proti asociálnemu správaniu s celoslovenskou pôsobnosťou. Cieľom proti extrémistických oddelení musí byť aj sústreďovanie potrebných nformácii o neprispôsobivých obyvateľoch, aby tak štát mohol následne efektívne usmerňovať prácu všetkých dostupných policajných zložiek.
Netolerujme príživníkov!
Žiadame obnoviť pracovné návyky asociálov, hromadným vytváraním komunitných centier po vzore Inštitútu Krista Veľkňaza Mariána Kufu v Žákovciach. Najvyššou spoločenskou hodnotou sa musí stať opätovne užitočná práca. Komunitné centrá je potrebné budovať na princípe potravinovej sebestačnosti, aby si tak aj asociáli vlastnou prácou a chovom poľnohospodárskych zvierat mohli zabezpečiť svoje základné životné potreby.
Nevyhadzujme zbytočne peniaze na asociálov!
Pre občanov, z ktorých životného štýlu a mentálnej úrovne je zrejmé, že sa o seba, ani o svoje deti nedokážu vhodne postarať, žiadame poskytovanie sociálnych dávok na princípe zásluhovosti. V individuálnych prípadoch musia byť finančné dávky bezodkladne nahradené poukážkami, alebo priamou pomocou v naturáliách.
Ochráňme deti z asociálnych rodín!
Žiadame aby štát začal v maximálnej miere postihovať rodičov za trestné činy – Ohrozovanie mravnej výchovy mládeže, Zanedbanie povinnej výživy a Týranie blízkej osoby a zverenej osoby. Nezodpovední a asociálne žijúci rodičia musia byť dôsledne kontrolovaní a podľa potreby aj izolovaní a prísne trestaní. Deti z asociálnych rodín treba radšej okamžite umiestniť do náhradnej starostlivosti, aby sa tak v čo najväčšej miere obmedzili negatívne vplyvy prostredia na ich výchovu a zdravie.
Exekútori nesmú okrádať poškodených!
Žiadame takú zmenu Exekučného poriadku, aby v prípade zastavenia exekúcie pre nemajetnosť páchateľa, neznášal exekučné trovy poškodený. Kto sa previnil, alebo spôsobí škodu, musí mať povinnosť si vzniknuté náklady odpracovať.
Zastavme okrádanie pracujúcich!
Žiadame, aby v prípadoch keď štátni úradníci dlhodobo tolerovali neplnenie si záväzkov zamestnávateľa voči zamestnancom, Sociálnej a Zdravotnej poisťovni, vláda prevzala svoju časť zodpovednosti a štát okamžite vyplatil podvedeným pracujúcim dlžné mzdy.
Pracujúcim spravodlivé mzdy!
Žiadame zrušenie všetkých pracovných agentúr, ktoré dnes môžu parazitovať na poctivej práci občanov.
Zvýšenie minimálnej mzdy!
Výšku platov pracujúcich je potrebné odvíjať aj od celkových zárobkov firmy. Žiadame zvýšenie minimálnej mzdy pracujúcich v závislosti od profesii a výšky ziskov jednotlivých podnikov.
Zamestnanie v štátnej správe bez rodinkárstva!
Žiadame obmedzenie rodinkárstva a korupcie v štátnej sprave prostredníctvom zrušenia možnosti zamestnať v dočasnej štátnej službe osoby bez výberového konania.
Ochrana slovenských poľnohospodárov!
Žiadame obmedzenie dovozu dotovaných potravín a zastavenie likvidácie slovenských poľnohospodárov. Maximálnou štátnou podporou domácich výrobcov je potrebné dosiahnuť zvýšenie potravinovej bezpečnosti a sebestačnosti Slovenskej republiky.
Zastavíme odlev bohatstva do zahraničia!
Žiadame, aby víťazi lukratívnych štátnych zákaziek mali povinnosť zamestnávať iba slovenských občanov a opätovne preinvestovať väčšiu časť svojich ziskov v SR.
Zlodejom a podvodníkom nedajme šancu!
Žiadame prijatie účinného zákona o trestnej zodpovednosti právnických osôb a novelizáciu Zákona o preukazovaní pôvodu majetku. Protizákonne nadobudnutý majetok musí okamžite prejsť do vlastníctva Štátu.
Spravodlivé dôchodky!
Za plne od­pra­co­vané ro­ky žiadame pre občanov zvýšenie, alebo zníženie vyplácaných dôchodkov s prihliadnutím na aktuálnu výšku priemernej mzdy v národnom hospodárstve SR. Minimálny starobný dôchodok nesmie byť nižší ako 50 % priemernej mzdy, maximálna suma pri vyplácaní starobných a výsluhových dôchodkov však nesmie presiahnúť 100 % priemernej mzdy.
Omlaďme verejnú správu!
S ohľadom na vysokú nezamestnanosť mladých žiadame, aby vo verejnej správe nemohli pracovať osoby poberajúce súčasne s platom starobné, alebo výsluhové dôchodky.
Žiadne zlaté padáky a vysoké odmeny!
Žiadame zrušenie vysokých odmien a odstupného pre manažérov v podnikoch s účasťou štátu. Prípadné odmeny, za dobré hospodárske výsledky podniku musia byť rovnomerne prerozdelené medzi každého z pracovníkov, nakoľko vznikli zásluhou všetkých. Maximálnu výšku odstupného je potrebné odvíjať od aktuálnej priemernej mzdy hospodárstva SR.
Strategické podniky späť do rúk štátu!
Žiadame dôkladné preskúmanie dopadov privatizácie strategických podnikov na slovenskú ekonomiku. Evidentne nevýhodné zmluvy pre štát sa musia vyhlásiť za neplatné, aby mohol byť sprivatizovaný majetok opätovne prevedený do vlastníctva štátu. Každého zodpovedného manažéra, ktorí zámerne, alebo vlastnou nezodpovednosťou priviedol štátny podnik do krachu treba patrične potrestať.
Zníženie počtu poslancov!
Vrámci šetrenia verejných financií žiadame zníženie maximálneho počtu poslancov NRSR na 100.
Prehlásenie takzvanej Nežnej revolúcie za podvod!
Žiadame, aby udalosti zo 17. novembra 1989 boli konečne pravdivo označené za rafinovaný podvod na občanoch, organizovaný tajnými službami s cieľom rozkradnúť majetok štátu.
Zmena volebného systému!
Odkomercionalizovaním parlamentných volieb žiadame zabrániť korupčným vplyvom v slovenskej politike. Kompetentné ministerstvá a parlamentné výbory musia zorganizovať širokú celonárodnú diskusiu s možnosťou upraviť systém parlamentných volieb s cieľom demokratizovať slovenskú spoločnosť.
Odškodnenie okradnutých členov nebankových subjektov a družstiev!
Žiadame čiastočne odškodnenie podvedených členov nebankových subjektov a družstiev, minimálne do výšky dane ktorá bola odvedená štátu.
Náš cieľ – sebestačné, národne a sociálne spravodlivé Slovensko!

Aj keď sa mi niektoré požiadavky vyššie uvedeného združenia zdajú trošku utopistické, myslím si, že jeho skutočný zámer nie je zlý. Teším sa, že práve Oskar Dobrovodský nám Slovákom ukazuje tú správnu cestu, ako Slovensko spraviť lepšie. Cestu odporu proti skorumpovaným politikom a asociálom. Dúfam, že opäť vidíme na proteste.

Patrícia

 

Extrémistom sa chystajú postaviť aj gayovia a lesbičky

23.06.2016

Na Slovensku zrejme už čoskoro zažijeme protest, aký nemal obdobu. Známy nacionalista Magát na túto sobotu zvoláva do Bratislavy špičku nacistickej scény z celej Európy. Proti blížiacemu protestnému pochodu stop likvidácii Európy. ktorý je naplánovaný na najbližšiu sobotu 25.júna 2016 sa mobilizujú jeho odporcovia. Prostredníctvom sociálnej siete facebook [...]

Prečo oslavovať deň víťazstva na fašizmom?

09.05.2016

S politickým úspechom Mariana Kotlebu začína byť na Slovensku stále častejším zvykom, že deň víťazstva nad fašizmom sa odrazu menej oslavuje. Miesto zaslúženej úcty k obetiam sa dokonca spochybňujú aj samotné zásluhy osloboditeľov. Mám pocit, že viac ako o transportoch Židov, koncentračných táboroch, mučení a vraždení všetkých, ktorí mali iný [...]

Sobotňajší protest proti islamizácii v Bratislave môže dopadnúť totálnym fiaskom

04.02.2016

Plánovaný sobotný protest proti islamizácii Európy zatiaľ Slovákov neoslovil. Po prvotnej eufórii sa od pripravovanej protestnej akcie začala dištancovať väčšina zúčastnených organizácii, politických strán, ako aj hlavný organizátor nedávnych masových protestov v Bratislave Lukáš Kopáč. Dôvodom bolo údajne vyjadrenie predsedu strany Odvaha – Veľká národná a [...]

Palestína / Deti / Pásmo Gazy /

v Pásme Gazy zomrelo bábätko zachránené z maternice umierajúcej matky

26.04.2024 18:51

Izrael aj napriek medzinárodnému pobúreniu stále hrozí, že podnikne pozemnú operáciu v meste Rafah.

parlament

Amnesty International kritizuje návrhy týkajúce sa RTVS, neziskových organizácií a rodných čísel

26.04.2024 18:30

Organizácia vyzýva na dodržiavanie princípov a ochranu právneho štátu, slobodu združovania a prejavu i na právo na informácie a na ochranu pred diskrimináciou.

Záborská , vašečka

Poslanci ukončili piatkové rokovanie debatou k sexuálnej výchove

26.04.2024 18:25

Poslanci Vašečka a Záborská chcú podmieniť výchovu a vzdelávanie v oblasti sexuálneho správania informovaným súhlasom rodičov.

novela Trestného zákona, parlament

Poslanci majú v roku 2024 zarábať vyše 6600 eur. K platu patria ešte paušálne náhrady

26.04.2024 17:17

Plat poslanca určuje zákon o platových pomeroch niektorých ústavných činiteľov SR.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 38
Celková čítanosť: 788653x
Priemerná čítanosť článkov: 20754x

Autor blogu

Kategórie