Zneužívanie dôchodcov a polície, alebo prevzal Róbert Fico praktiky šmejdov?

19. januára 2016, patricia, Nezaradené

Martin Daňo prostredníctvom sociálne siete facebook uverejnil ďalšie šokujúce video, ktoré zachytáva nechutné predvolebné zneužívanie dôchodcov a polície vládnou stranou SMER.

Dňa 19. Októbra 2015 sa z peňazí daňových poplatníkov uskutočnila veľmi neobvyklá akcia. Ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny zorganizovalo stretnutie seniorov, ktorým Róbert Fico udeľovať ceny. Keď ale na miesto dorazil investigatívny novinár a občiansky aktivista Martin Daňo z GINN, okamžite nastal rozruch a políciou bol z miesta vyhodený.

dano

Praktiky šmejdov, keď sa vidinou výhodného nákupu nechá dôchodca zlákať na prezentáciu a kúpu nekvalitných výrobkov sú Slovákom už dobre známe. Čo je ale horšie, podobné praktiky už roky používajú naši politici. Diplomy, kvety, známi speváci ale aj dobré jedlo si môžu slovenskí dôchodcovia pravidelne užívať pred blížiacimi voľbami.

 

Jediným rozdielom je, že miesto prezentácie a nakupovania nepotrebných výrobkov sa dôchodcom prezentujú často aj skorumpovaní politickí klamári, ktorých jediným zámerom je získať politické hlasy naivných dôchodcov.

 

Video: Fico, finančné skupiny a seniori! Koľko stojí hlas?!

video

V súvislosti so svojim vyhodením zo stretnutia premiéra Róberta Fica a seniorov Daňo uverejnil nasledujúce stanovisko:

“ Fico oceňoval dôchodcov. Žeby preto, že dokázali prežiť jeho „sociálne“ balíčky?! Dôchodkyňa mu odkazuje: „Zostane mi 100 EUR, keď všetko zaplatím…“. 19. Októbra 2015 sa uskutočnila čudná akcia – Ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny zorganizovalo stretnutie seniorov a Robert Fico im mal udeľovať ceny. Keď GINN dorazil na miesto – okamžite nastal rozruch a chceli nás vyhodiť – vraj novinár Daňo je pozvaný! Keď sme argumentovali tým, že akcia je platená aj zo štátnych zdrojov (daní občanov) – pracovníčka ministerstva nám povedala – že to neplatí štát, ale Poštová banka. Akcionárom banky sú finační žraloci Ivan Jakabovič a Patrik Tkác a ich pochybná finančná skupina J&T. Následne bol Martin Daňo nezákonným spôsobom vyhodený zo sály použítím hmatov a chvatov, čo môže byť v rozpore so zákonom. Na miesto sme sa pokúsili zavolať aj jednotku z policajnej inšpekcie, o ktorej Kaliňák hlása, že má zákonné opodstatnenie – nikto však neprišiel! Vraj musíme poslať posťou podnet. Novinár Martin Daňo bol pri zásahu zranený a bol poškodený aj jeho odev.“