Zajtra sa v Trnave bude protestovať proti neonacizmu

11. apríla 2014, patricia, Nezaradené

Volebné výsledky v Maďarsku sú pre nás varovaním.  V posledných parlamentných voľbách získal Jobbik viac ako 20 percentnú podporu voličov. Nedovoľme neonacistom aby aj na Slovensku začali ovládnuť naše mestá. 

akcia

Už túto sobotu sa Trnavou chystajú pochodovať fašisti a neonacisti, ktorí majú namierené do rómskej štvrte. Ľudia, ktorí budú pochodovať pod rúškou požiadavky slušného a bezpečného života však majú v pláne jediné. Zastrašovať, rozosievať nenávisť a propagovať myšlienky fašizmu a intolerancie. Mnohí Rómovia v strachu o svoje zdravie plánujú nútene v tento deň odísť zo svojich domovov preč. Nenávisť nie je riešenie. Ukážme fašistom a náckom, ktorí sa samozvane označujú za „slušných ľudí“ že takéto spôsoby nemajú v slušnej spoločnosti miesto. Ukážme spolu, že myšlienky fašizmu a intolerancie neprejdú ulicami našich miest!

Proti fašizmu v akejkoľvek jeho podobe, kdekoľvek a kedykoľvek. Stretneme sa v sobotu 12. apríla 2014 o 12.00 pred železničnou stanicou v Trnave

Vlak z Bratislavy odchádza o 11.00 hod. Prineste si transparenty, kvety či kriedy s ktorými im napíšeme odkazy na chodníky. Veľký niekoľkometrový transparent zabezpečíme my.

 

facebook- https://www.facebook.com/events/740013656019173/