Policajti opäť porušili zákon, bezdôvodne napadli občanov počas petície

17. septembra 2013, patricia, Nezaradené

Dňa 16.09.2013 sa pred budovou Okresného súdu v Prievidzi uskutočnilo niekoľko petičných akcií, počas ktorých policajti očividne porušovali Ústavu SR.

Podľa očitých svedkov, potom ako jeden z účastníkov petície slovne argumentoval policajtovi, že na verejnom priestranstve na petíciu nepotrebujú žiadne povolenie, došlo k neadekvátnemu policajnému zákroku.

V momente keď si postup polície začal nahrávať na video jeden z pristojacich, mala polícia zakročiť proti ďalším nevinným ľuďom. Kameraman bol predvedený na políciu, pričom došlo k napadnutiu aj nič netušiacej okoloidúcej ženy, len preto, že prejavila záujem podpísať petíciu. Ženu údajne pri zákroku ťahala jedna z policajtiek za vlasy, následkom čoho dostala epileptický záchvat.

 

Zarážajúce bolo, že potom ako žena v záchvate ostala ležať na zemi, žiadny z prítomných policajtov jej neposkytol prvú pomoc.

Spoločne s petičnými hárkami, prítomní aktivisti zbierali aj podpisy pod tzv. „Deklaráciu nezávislosti“ od štátu!

Podľa slov jedného z aktivistov, pána Klányiho, ktorý zároveň požiadal o pridelenie ruského štátneho občianstva, totiž „existuje reálna obava perzekúcie zo strany orgánov Slovenskej republiky“. Časopis ZEM A VEK uviedol na svojich stránkach tieto dôvody, pre ktoré majú slovenskí občania vypoveda zmluvu zo štátom:

– účelová cenzúra a informačná manipulácia väčšinovej populácie, strata reálnej suverenity Slovenskej republiky v prospech orgánov EÚ, NATO či Vatikánu

– skorumpovanosť politickej scény a kľúčových orgánov štátu

– nevymožiteľnosť práva pre bežných občanov

– strata slobody jednotlivcov i štátu prostredníctvom rastúceho zadlžovania

– neschopnosť / neochota vyšetrovateľov objasniť závažné ekonomické kauzy (Gorila)

opakované potlačovanie ústavného práva na odpor, vrátane použitia násilia (9. 3. 2012).

Fotka: AKTUALNE!!! prave som dostal cerstvu informaciu z Prievidze. 11 policajti mali brutalne zasiahnut voci obcanom, ktory legalne zbierali peticne podpisy k vyhlaseniu nezavislosti od statu! podla doterajsich  informacii bolo zatknutych niekolko osob, vratane kameramana, ktory cely incident zachytil. Na mieste musela zasahovat sanitka. Infirmacie preverujem aposkytnem v dnesnej relacii informacna vojna!
 
Výpoveď svedkov- http://www.youtube.com/watch?v=8GPrVQVlC5o 
 

Myslím si, že po bezdôvodnej streľbe polície na mladých ľudí, nie je dôvod tento incident viac rozpisovať. To čo sa včera stalo, nech je pre nás všetkých varovaním v akom štáte dnes žijeme.

V tejto súvislosti niektorí z napadnutých aktivistov pripravujú akciu „Občiansky odpor 9.11.2013- obsadenie Bratislavského hradu a blokáda NR SR“

Udalosť na facebooku-

https://www.facebook.com/events/355959211202114/?fref=ts

 

Slovensko dnes potrebuje našu pomoc, preto upozorňujte, zdieľate a propagujte akciu, aby nás bolo čo najviac.

Kto si myslí, že mu slobodu vybojujú druhí, ten jej nie je hoden.