Otrasné! V Detroite sa šíri beznádej! Je ohrozené aj Slovensko?

22. júla 2013, patricia, Nezaradené

Dňa 19.7.2013 vyhlásilo bankrot v minulosti úspešné mesto Detroit. Z niekdajšieho 1,8 milióna obyvateľov ich v Detroite ostalo 700-tisíc. Väčšinou ide o dôchodcov a Afroameričanov. Myslím, že väčšina z nás si v tejto súvislosti položila otázku„Ako je to vôbec možné?“

Nie je žiadnym tajomstvom, že veľké problémy mestu spôsobili práve niektorí neprispôsobiví Afroameričania, ktorí sa doň hromadne prisťahovali, pričom sa postupne stali väčšinou.

V roku 1967 sa niekoľko dní v uliciach Detroitu búrilo tisícky černošských asociálov, ktorí prepadávali, rabovali, podpaľovali budovy a vraždili. Ich asociálne správanie následne zapríčinilo, že z mesta začali hromadne utekať najmä vzdelanení bieli obyvatelia. Detroit sa tak stal najchudobnejším veľkým mestom v Spojených štátoch. Ako by to nestačilo, kriminalita sa aj dnes neustále zvyšuje, viac ako tretina z obyvateľov žije pod oficiálnou hranicou chudoby a desaťtisíce opustených budov chátra.

Možno si niektorí z vás teraz povedali, že preháňam. Nieja nešírim poplašné správy! Chcem len Slovenského varovať, pretože s ohľadom  na populačné starnutie, ako aj jednostrannú orientáciou na automobilovú výrobu by sme mali spozornieť.

Prozrite si dokument Requiem for Detroit a spoznajte skutočnú pravdu. Myslím, že pri zohľanení súčastných pomerov na Slovensku (napr. krádeže železa neprispôsobivými obyvateľmi), vám určite neujdu dôležité súvislosti.

 

Celý spomenutý film nájdete tu– Requiem for Detroit

 RfD