Slováci nebuďme ovce, je čas sa zobudiť!

4. septembra 2012, patricia, Nezaradené

Som totálne znechutená kam dnešné Slovensko a EU spejú. Práve preto, nechcem mojim článkom propagovať žiadnu z politických strán, ktoré zasadli v NR SR po roku 1989.

Podľa posledného návrhu vlády, minimálna mzda by od januára 2013 mala stúpnuť o 10,50 eura, teda na úroveň 337,70 eura mesačne. V čistom bude výška minimálnej mzdy v roku 2013 predstavovať 292,48 eura mesačne, čo je nárast oproti čistej minimálnej mzde v roku 2012 o 9,10 eura.

Ministerstvo financií predpokladá, že takéto zvýšenie bude nezamestnaných Slovákov viac motivovať hľadať si prácu, zvýši kúpyschopnosť obyvateľov, ochráni občanov pred chudobou, pričom štát tiež získa viac na DPH a odvodoch.

Myslím si, že takéto vyjadrenia politikov sú opäť len ďalším dôkazom ich hlúposti a života mimo reality. Je zarážajúce, že naoko vzdelaných ľudí, ktorých sme si zvolili, aby hájili naše záujmy vôbec niečo takéto vôbec napadlo.

Že vás páni politici huba nebolí! Ktorý z vás by z 297,– eur v čistom dokázal vyžiť? Vás to ale asi vôbec nezaujíma, veď vy máte svoje zlaté padáky, krásne domy, limuzíny a vaše hlúpe rozmaznané deti už majú po známosti zabezpečené svoje dobre platené miesta v štátnej správe.

Nezabúdajme tiež, že v dôsledku likvidácie poľnohospodárstva sme sa dnes stali totálne závislí na dovoze. Svetové trhy tlačia ceny všetkých produktov na hor a akoby to nestačilo, máme jeden z najdrahších benzínov v EU.

Ak pôjdu ceny nahor tak ako doposiaľ, tak ľudia si z tej vašej zvýšenej minimálnej mzdy nakoniec nekúpia ani to čo pred rokom. V lepšom prípadne budú Slováci radi, že si dokážu kúpiť za mesiac o možno o kilo zemiakov a 1 chleba viac.

žení slovenskí občania, na záver vám preto na zamyslenie ponúkam krátky úryvok od Jonáša Záborského z 19 storočia.

Prečo sa ten slovenský ľud, každého tak bojí ? Doja si ho sťa kravičku a on ticho stojí !Ľudia idú ako ovce, kam ich baran vedie, a ku stolu chodia vtedy, keď je po obede. Vyvolia si za vyslanca, koho im rozkážu, a keď majú raz ruky voľné, sami si ich zaviažu. Či to tak má byť naveky ? Niet Slovákom rady ? Kto si sám nevie byť pánom, nedočká sa vlády !“

 

Slováci zobuďme sa, naša vlasť potrebuje zmenu!