Extrémisti a vrahovia medzi policajtmi?

18. júna 2012, patricia, Nezaradené

Dňa 16.6. 2012 celé Slovensko šokovala správa z ktorej vyplynulo, že dlhoročný mestský policajt bezhlavo vystrieľal členov rómskej rodiny z Hurbanova. Obeťami streľby sa stali piati Rómovia, podnikajúci v oblasti zberu železného šrotu.

Myslím si, že po tejto tragickej udalosti sa nám všetkým opätovne ukázala známa pravda, že dnes slušných občanov na Slovensku neuchráni ani polícia. I keď je známe, že prostredníctvom rôznych vymletých fanatikov tipu Kotleba sú niekedy Rómovia vnímaní negatívne. Táto posledná tragédia musí byť pre nás dostatočným varovaním pred nacionalistami a extrémistami v radoch polície. Myslím si, že ešte všetci máme v živej pamäti policajnú brutalitu na deťoch z Luníka IX, ktoré policajti bezdôvodne brutálne zbili a týrali.

Rada by som nám v súvislosti s touto poslednou tragédiou pripomenula, že v radoch mestskej polície sú tolerovaní ľudia, ktorí otvorene spolupracovali s Kotlebom.

Možno ich niektorí z vás poznáte- Vladimír Živčák a Marián Mišún. Títo dvaja policajti chcú dokonca podľa facobooku zorganizovať 30.6. 2012 v Spiškom Podhradí protirómsky protest, aby mohli vystúpiť a prezentovať svoje zvrátené názory! Rovnako je zarážajúce, že známemu extrémistovi z polície Mišúnovi jeho nadriadení sústavne tolerujú jeho nechutné maniere, keď vynáša interné informácie z práce mestskej polície pre extrémistov.

Jeho posledné choré výplody si každý z nás môže prečítať práve na internetových stránkach POSPOLITOSTI, kde sa otvorene hlási k radikálnym, až diskriminačným opatreniam voči Rómom. Len Mišúnove nedávne články sú hodné zamyslenia, kde zo samotných nadpisov Pozor, cigánski železožrúti ohrozujú celé Slovensko!, Mentálne retardovaní Cigáni terorizujú Trebišov!,Asociáli ohrozujú Trnavu!

) nám musí byť zrejmé o čo autorovi ide. Mišún chce svojími článkami evidentne v čitateľoch vyvolať pocit strachu, ba až odporu voči Rómom.

Obdobne postupuje aj Vladimír Živčkák v článku ktorý rovnako uverejnila pospolitosť- Náčelník mestskej polície  a bývalý štátny policajt Vladimír Živčák o cigánskom probléme!

Akoby to nestačilo, tak Marián Mišún pravdepodobne z dôvodu svojich psychopatických výpadkov na svojej facebookovej stránke uverejnil správu, že hromadne trnavských Rómov oznamuje na Úrad sociálnych vecí a rodiny, nakoľko si dostatočne neplnia svoje rodičovské povinnosti!

Vážení priatelia, v súvislosti s touto poslednou tragédiou z Hurbanova, by som vás preto rada všetkých vyzvala, aby sme spoločne apelovali na mesto Trnava! Musíme docieliť, aby si nadriadení spravili so svojimi zamestnancami v mestskej polícii konečne poriadok.

Obávam sa, že pokiaľ takým ľuďom ako Mišún budeme zbytočne dávať uniformu, výcvik, zbrane a pocit moci, tak nás nečaká nič dobrého. Všetci sa môžeme obávať vyhrotenia situácie. Každý z nás vidí, že primitívne riešenia ktoré nám ponúka Mišún a jemu podobní nikam nevedú. Stačí keď si len v prílohe pozrite jeho posledné oznámenie uverejnené na facebooku. Na záver vás chcem požiadať, aby každý z vás komu vadí že takýto ľudia pracujú v polícii, napíšte mailom svoj názor jeho nadriadeným -primátor Trnavy- vladimir.butko@trnava.sk ,zástupcovia primátora

bystrik.stanko@trnava.sk , kvetoslava.tibenska@trnava.sk.

Nedajme šancu extrémistom a urobme spoločne našu krajinu lepšou!