Založ si blog

Priznajme si, že nám vládnu neschopní politici

Nie je žiadnym tajomstvom, že jedným z najväčších problémov slovenskej politiky je absencia zdravého rozumu a morálky . Výsledkom je, že namiesto toho, aby Slovensko napredovalo, životná úroveň väčšiny slovenských občanov dlhodobo stagnuje. Práve preto si myslím si, že je pre nás veľkou výzvou prehodnotiť postoj ku korupcii politikov a vzťahy SR s EÚ.

Nezabúdajme, že práve naša európska politika je poznamenaná značnou neschopnosťou dohodnúť sa na základných strategických prioritách nášho členstva v EÚ. Len ťažko by sme v EU hľadali krajinu , v ktorej majú politické strany natoľko odlišné predstavy o fungovaní EÚ a o podobe európskej integrácie vôbec ako na Slovensku. A aby toho nebolo málo , prístup našich čelných politikov je dlhodobo zafarbený extrémne vtieravým vystupovaním voči všetkému , čo vychádza z EÚ.
Bez ohľadu na tento prístup, či chceme, alebo nie ostávame podradnou súčasťou jadra EÚ. Prekvapivo sa popritom tešíme, že zo slovenských občanov sú zväčša lacný otroci. Bohužiaľ pochybujem , že sa tento tragický stav Slovenska za súčasných pomerov zmení.
Osobne považujem silné a platné pravidlá rozpočtových politík štátov za alfu a omegu stabilného a zdravého hospodárskeho vývoja EÚ.
V tejto súvislosti mi preto veľmi vadí , že slovenská vláda nie je schopná upozorniť na nekalé ekonomické praktiky mnohých západných firiem. S ohľadom na nízku životnú úroveň Slovákov ale rovnako považujem populistické vyjadrenia niektorých našich politikov za prázdne gestá bez akéhokoľvek praktického dopadu . Nie je ťažké rozpútať antieurópsku politiku , ktorá Slovensku nič neprinesie. Práve preto je najvyšší čas, aby sa slovenský politici zaradili do zdravého prúdu európskej integrácie, ktorá nám konečne pomôže.

Prvoradým cieľom EU musí byť vyrovnávanie platov a s ním spojené zvyšovanie životnej úrovne v nových členských štátoch.

Extrémistom sa chystajú postaviť aj gayovia a lesbičky

23.06.2016

Na Slovensku zrejme už čoskoro zažijeme protest, aký nemal obdobu. Známy nacionalista Magát na túto sobotu zvoláva do Bratislavy špičku nacistickej scény z celej Európy. Proti blížiacemu protestnému pochodu stop likvidácii Európy. ktorý je naplánovaný na najbližšiu sobotu 25.júna 2016 sa mobilizujú jeho odporcovia. Prostredníctvom sociálnej siete facebook [...]

Prečo oslavovať deň víťazstva na fašizmom?

09.05.2016

S politickým úspechom Mariana Kotlebu začína byť na Slovensku stále častejším zvykom, že deň víťazstva nad fašizmom sa odrazu menej oslavuje. Miesto zaslúženej úcty k obetiam sa dokonca spochybňujú aj samotné zásluhy osloboditeľov. Mám pocit, že viac ako o transportoch Židov, koncentračných táboroch, mučení a vraždení všetkých, ktorí mali iný [...]

Sobotňajší protest proti islamizácii v Bratislave môže dopadnúť totálnym fiaskom

04.02.2016

Plánovaný sobotný protest proti islamizácii Európy zatiaľ Slovákov neoslovil. Po prvotnej eufórii sa od pripravovanej protestnej akcie začala dištancovať väčšina zúčastnených organizácii, politických strán, ako aj hlavný organizátor nedávnych masových protestov v Bratislave Lukáš Kopáč. Dôvodom bolo údajne vyjadrenie predsedu strany Odvaha – Veľká národná a [...]

minister jozef bires, Jozef Bíreš

Prekvapujúci krok Takáča. Odvolal šéfa veterinárnej správy Bíreša

28.03.2024 19:50

Verím, že organizáciu nechávam v takej kondícii, že môže ďalej napredovať, uviedol Bíreš.

Ivan Korčok, Peter Pellegrini

Sebavedomý Korčok a rétor Pellegrini. Podpora neúspešných kandidátov sa nesmie preceňovať, hovorí po dueli politológ

28.03.2024 19:30

Kandidáti majú za sebou druhý duel. V čom vynikol Korčok a v čom Pellegrini?

Rím, Taliansko, koloseum, Forum romanum

Desaťmetrová prepadlina pohltila v Ríme dve autá

28.03.2024 19:29

Prepady ciest a následné diery sa vo veľkých talianskych mestách objavujú často.

Peter Kotlár

Kotlár identifikoval zásahy do ľudských práv a slobôd počas pandémie covidu

28.03.2024 19:02

„Odbornej konferencie“ sa zúčastnila aj ministerka kultúry Šimkovičová.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 38
Celková čítanosť: 788310x
Priemerná čítanosť článkov: 20745x

Autor blogu

Kategórie