Založ si blog

Do ulíc Prešova sa chystá stovky demonštrantov, alebo extrémistov?

Po masových protestoch v Bratislave sa pre tentokrát chystajú demonštranti na východné Slovensko. Hlavným dôvodom, pre ktoré organizátori vyzývajú Slovákov do ulíc sú klamstvá politikov a neriešenie rómskeho problému. Podľa dostupných informácii z facebooku, má protest začať cez víkend 22.2.2014 o 16-tej pred hlavnou autobusovou stanicou.  

Dobrovodsky-Oskar

Protest je nazvaný v celku príznačne: „Spoločne za slušný a bezpečný život na Slovensku III- proti skorumpovaným politikom a asociálom! „, a má byť reakciou na nedávne útoky mladých Rómov na dôchodcov.

Skvelý nápad?
Priznám sa, keď som sa dozvedela prvotné informácie o proteste, ako sympatizantka a podporovateľka Oskara Dobrovodského som si rovnako povedala „skvelý nápad“. No bohužiaľ len do momentu, než som zistila skutočnú pravdu, že za protestom opätovne stojí známa tvár slovenskej nacionalistickej scény Marián Mišún, známi tiež ako podpalač vlajky EU, alebo organizátor útoku na Slovenský rozhlas.
Práve z tohto dôvodu chcem vyzvať slovenských občanov, aby sa nenechali zmiasť touto novou taktikou nacionalistov, ktorí čoraz častejšie svoje kanady, hajlovanie a otvorený primitivizmus premyslene skrývajú za ľudské nešťastie a údajný boj za spravodlivosť.

Tento trend je badať najmä v poslednej dobe, keď vyholené hlavy šíria cielenú nenávisť voči Rómom a politikom. Je verejne známe, že nacionalisti sa pokúšali infiltrovať aj medzi protestujúcich po prevalení kauzy GORILA. Myslím si, že práve nedávne protesty v Bratislave, pri ktorých sa vďaka nešťastiu Oskara Dobrovodského podarilo Mišúnovi zmobilizovať značné množstvo nahnevaných ľudí sú veľkým varovaním.
Práve z tohto dôvodu chcem upozorniť všetkých nespokojných Slovákov, aby nenaleteli tejto lacnej propagande.
Veď problémy Slovenska nevyrieši, keď budeme ničiť majetok, alebo slepo nadávať na Rómov.
K Rómskemu problému treba v prvom rade diskusiu a odborný prístup, nie nenávisť.
Všetkých dobrých ľudí, ktorí sa túto sobotu chystajú do Prešova vyzíývam, že pokiaľ sa rozhodli v sobotu podporiť spomenutý protest, aby v prípade náznaku šírenia rasizmu zo strany organizátorov, ihneď vyjadrili svoj odmietavý postoj, napr. piskotom, alebo priamym kontaktovaním polície.

 

Extrémistom sa chystajú postaviť aj gayovia a lesbičky

23.06.2016

Na Slovensku zrejme už čoskoro zažijeme protest, aký nemal obdobu. Známy nacionalista Magát na túto sobotu zvoláva do Bratislavy špičku nacistickej scény z celej Európy. Proti blížiacemu protestnému pochodu stop likvidácii Európy. ktorý je naplánovaný na najbližšiu sobotu 25.júna 2016 sa mobilizujú jeho odporcovia. Prostredníctvom sociálnej siete facebook [...]

Prečo oslavovať deň víťazstva na fašizmom?

09.05.2016

S politickým úspechom Mariana Kotlebu začína byť na Slovensku stále častejším zvykom, že deň víťazstva nad fašizmom sa odrazu menej oslavuje. Miesto zaslúženej úcty k obetiam sa dokonca spochybňujú aj samotné zásluhy osloboditeľov. Mám pocit, že viac ako o transportoch Židov, koncentračných táboroch, mučení a vraždení všetkých, ktorí mali iný [...]

Sobotňajší protest proti islamizácii v Bratislave môže dopadnúť totálnym fiaskom

04.02.2016

Plánovaný sobotný protest proti islamizácii Európy zatiaľ Slovákov neoslovil. Po prvotnej eufórii sa od pripravovanej protestnej akcie začala dištancovať väčšina zúčastnených organizácii, politických strán, ako aj hlavný organizátor nedávnych masových protestov v Bratislave Lukáš Kopáč. Dôvodom bolo údajne vyjadrenie predsedu strany Odvaha – Veľká národná a [...]

hazard, hracie automaty, vyherne automaty

Poslanci schválili úplný zákaz pôsobenia herní a kasín na území Banskej Bystrice

23.04.2024 18:38

Mestskí poslanci posledných viac ako desať rokov pravidelne diskutovali o regulácii hazardných hier, ale nikdy ich úplne nezakázali.

Peter Náhlik

Parlamentný výbor chce od poslanca Náhlika vysvetlenie k jeho majetkovým pomerom

23.04.2024 17:45

Mal by vysvetľovať, prečo neuviedol v majetkovom priznaní za rok 2022, že vlastní vilu v Bratislave.

MK SR, ministerstvo kultury

Poslanci ukončili debatu o zmenách v FPU, hlasovať budú v stredu

23.04.2024 17:31

Zmeny majú podľa predkladateľa Michelka pomôcť kultúre. Namieta to opozícia, na zmeny nie sú podľa nej dostatočné dôvody.

SR Košice prezidentka návšteva Gymnázium Poštová KEX

Čaputová: Východné Slovensko je špecifické a nesmierne životaschopné

23.04.2024 17:25

Tento týždeň úraduje z druhého najväčšieho mesta Slovenska v rámci výkonu svojho mandátu poslednýkrát.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 38
Celková čítanosť: 788600x
Priemerná čítanosť článkov: 20753x

Autor blogu

Kategórie